Pofuduk pankekler, kahvaltı sofralarınıza lezzet katmanın en güzel yollarından biridir. Bu pratik tarif ile mükemmel pankekleri hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Pankek, kahvaltının olmazsa olmazlarından. Bu kolay ve lezzetli pankek tarifi ile kahvaltılarınızı zenginleştirin.

Kahvaltıda fark yaratmak için pofuduk pankek yapmayı deneyin. Az malzeme ile hazırlanan bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

AZ MALZEMELİ POFUDUK PANKEK TARİFİ

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

2 adet yumurta
1,5 - 2 su bardağı un
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtanın beyazlarını, diğerine sarılarını ayırın.
Sarılarının üzerine süt, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ilave ederek karıştırın.
Beyazlarını iki katına çıkana kadar güzelce çırpın.
Yumurta sarılarının olduğu kabın içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve çırpın.
Ardından yumurta beyazlarını karışıma azar azar ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste söndürmemeye özen göstererek yedirin.
Yağlanmış bir tavaya pancake harcını istediğiniz kalınlıkta ve boyutlarda yayın. Kısık ateşte, tavanızın kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Üzerinde minik kabarcıklar olduğunda ve bir tarafı piştiğinde çevirin ve diğer tarafını da pişirin. İki tarafı kızardığında ocaktan alın.

Pofuduk pankek tarifi ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirin. Bu lezzetli ve pratik tarif, hem büyüklerin hem de çocukların favorisi olacak. Tarifi denediğinizde, deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!