Anne eli değmiş gibi yumuşacık bir kek tarifi ile karşınızdayız! Hafif ve lezzetli bu keki çok seveceksiniz.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Sizlere annelerimizin sırlı tarifi olan yumuşacık keki getirdik! Kakao deseni ile göze hitap eden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan bu tarifi mutlaka deneyin.

Anne keki, klasik bir tatlıdır ama lezzeti hiç eskimez. Bu tarif ile siz de anne kekinin sırrını öğrenebilir ve harikalar yaratabilirsiniz. Anne keki malzemeleri ve yapılışı için hemen okuyun!
 

Yumuşacık Anne Keki Tarifi

Malzemeler

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1.5 paket kabartma tozu
Yarım vanilya
2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı kadar un

Üzeri için

2 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su

Yumuşacık Anne Keki Nasıl Yapılır?

Un kabartma tozu vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım ve çırpalım malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Sonra vanilya, kabartma tozu unu yavaş yavaş ekleyerek çırpalım.
Tepsimizi yağlayalım hafif un serpelim.
Harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar ayıralım. Ona da kakao su ilave edelim karıştıralım.
Kek harcımızı tepsiye dökelim.
Üzerine kakaolu harcı gezdirelim. Kürdanla dilediğiniz gibi gelişi güzel şekil çizelim.
180 derecede 40 dakika pişirelim. Deniyecek olanlara afiyet olsun.