Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için resmi başvurularını tamamladı. SWM Motor'un Türkiye temsilcisi ATMO Group'tan yapılan açıklamaya göre, SWM Motor, 2023 yılı sonunda giriş yaptığı Türkiye pazarını, global büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirledi.

Türkiye'de Üretim Hamlesi
SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için gerekli başvuruları tamamladı ve bu girişimle birlikte agresif büyümesini yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor. Şirket, kısa süre önce Türkiye pazarına G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari X30L EV modelleriyle giriş yaptı ve Haziran ayı itibarıyla G05 isimli yeni D-SUV modeliyle ürün gamını genişletti.

Üretim Kapasitesi ve İhracat Hedefleri

ATMO Group Üst Yöneticisi (CEO) Anton Chernov, Türkiye'deki üretim tesisinin yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip olacağını belirtti. Chernov, Türkiye'deki çalışan sayısının geçen yıla göre iki katına çıktığını ve gelirlerinin her yıl arttığını ifade etti. Türkiye'deki üretim tesisi, yerel pazarın yanı sıra Balkan ülkeleri ve AB bölgesindeki diğer pazarlara da ihracat yapacak.

Resmi Görüşmeler ve Yatırım Planları

Chernov, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile aylar öncesinden görüşmelere başladıklarını ve Ticaret Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile de görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı. Yeni projeler için güçlü yerel ortaklarla aktif olarak iletişimde olduklarını belirten Chernov, yatırım projesinin nihai kararının devletten sağlanan destek tedbirlerine bağlı olacağını vurguladı.

Hibrit ve Elektrikli Araç Üretimi

SWM Motor, Türkiye'de modern hibrit ve elektrikli araçların yanı sıra bir dizi ticari aracın üretimini gerçekleştirmeyi planlıyor. Chernov, tüm detayları netleştirmek için aktif olarak çalıştıklarını ve devletin desteğini beklediklerini söyledi.

Türkiye Pazarında Yoğun İlgi

SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, Türkiye pazarında markaya yoğun ilgi olduğunu belirtti. Azmanoğlu, son dönemdeki yasal düzenlemelerdeki değişikliklerle birlikte mevcut iş modellerini yerel üretim seçeneklerini de içerecek şekilde gözden geçirdiklerini ifade etti. Türkiye'nin uzun vadeli iş geliştirme açısından yüksek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Azmanoğlu, profesyonel ve güçlü bir bayi ağı kurduklarını ve yeni ortakların katılmaya devam ettiğini söyledi.

Yüksek Kalite ve Uygun Fiyat

KoçSistem, GITEX Global Teknoloji Fuarı'na katıldı KoçSistem, GITEX Global Teknoloji Fuarı'na katıldı

Azmanoğlu, SWM Motor'un Türkiye genelinde ilk parti gelen araçlarının yollarda olduğunu ve müşterilerden olumlu yorumlar aldıklarını belirtti. Amacının, Türk müşterilere yüksek kaliteli SUV modellerini uygun fiyatlarla sunmaya devam etmek olduğunu ifade eden Azmanoğlu, Türkiye'deki operasyonların gelişimine yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için resmi başvurularını tamamladı ve üretim kapasitesini artırmak için adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, Türkiye pazarında yüksek kaliteli araçları uygun fiyatlarla sunmayı hedefliyor ve bu süreçte devletin desteğini bekliyor. Türkiye'deki yatırımlar ve operasyonlar, şirketin global büyüme stratejisinin önemli bir parçası olacak gibi görünüyor.