Sokak lezzetlerini evinize taşıyın! Tavuk tantuni ile mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir yemek sunabilirsiniz.

Tavuk tantuni, hem hafif hem de lezzetli bir seçenek. İşte bu basit tarifle evde nefis tantuniler hazırlamanın sırları...

Evde tantuni yapmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı! Hem pratik hem lezzetli, bu tarif ile tantuni ustası olmaya hazır mısınız?

Orijinal Tantuni Tarifi

Malzemeler

1300 gram tavuk göğsü
1,5 yemek kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

Ekmeği yağlamak için;

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

2 yemek kaşığı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su (su, toz biber ve sıvı yağ eklenmesini kontrollü ve azaldıkça yapıyoruz)
Ekmek veya lavaş

Orijinal Tantuni Tarifi

İlk olarak tavukları küp şeklinde doğrayıp önceden ısıtılmış tavaya alın.
Suyunu salıp çeken tavuklara yarım çay bardağı sıvı yağ ve baharatlarınızı ekleyin.
Bu arada ara ara su ekleyerek hem ısı kontrolünü hem de ekmeğimizin yumuşak olmasını sağlıyoruz.
Bir yandan ince kıyılmış soğan, maydanoz ve küp şeklinde doğranmış domatesleri bir tepside birleştirelim.
Salatanın sulanmaması için sumak ve tuz eklenmesini tantuniyi ekleme aşamasında yapıyoruz.
Tavamızın ortasına sıvı yağ ve toz biberi ekleyip ekmeğinizi yağlayın.
Hazırladığınız tavuk ve sumaklı salatanızdan ekleyip dilerseniz ekmek ile dilerseniz dürüm şeklinde servis edebilirsiniz.

Bu lezzetli ve pratik tavuk tantuni tarifi ile kahvaltılarınız ve akşam yemekleriniz artık çok daha renkli ve lezzetli geçecek. Az malzeme ile büyük lezzetler yaratabileceğiniz bu tarifi deneyin, hem siz hem de sevdikleriniz bayılacaksınız. Şimdi mutfakta tantuni yapma zamanı. Afiyet olsun!