Alman pastası tarifi ile evde, yumuşacık kek ve nefis krema eşliğinde muhteşem bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bu tarifle hem pratik hem de lezzetli bir tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

Kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, pastanelerde satılan Alman pastalarını aratmayacak bir lezzeti evde hazırlayabilirsiniz. Muzlu ve kremalı bu enfes pastayı yapmanın tüm detayları burada.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Yumuşacık keki ve muhteşem kremasıyla bu tarif, tatlı krizlerinize son verecek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu Alman pastası tarifi ile mutfakta harikalar yaratın.

MALZEMELER

Keki için:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak un

Kreması için:

2,5 bardak süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

İç malzemesi için:

1 adet muz

Süslemesi için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri
Birkaç dilim muz

TARİF

Yumurta ile şekeri derin bir kapta çırpın.
Yağ, süt, yoğurt ekleyip çırpın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Keki soğutun.
Kremasını hazırlamak için yumurta sarısı, nişasta ve un ile vanilyayı çırpın.
Toz şeker ve süt ekleyip kaynatın.
Pişince ocaktan almadan tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Streç film ile kaplayıp soğutun.
Keki enine ikiye bölün.
Ortasına kremanın tümünü ekleyin ve yayın.
Muz dilimlerini de ekleyin.
Kekin üst kısmını da muzların üzerine kapatın.
Pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Alman pastası, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir tatlıdır. Bu tarif ile evde kendi pastanızı hazırlayarak, sevdiklerinize ve misafirlerinize özel anlar yaşatabilirsiniz. Kendi mutfağınızda yapacağınız Alman pastası ile tatlı keyfinize keyif katın. Afiyet olsun!