Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye hazır mısınız? Airfryer ile hazırlayacağınız sodalı poğaça, hem pratik hem de oldukça lezzetli. İşte tarif ve püf noktaları...

Ev yapımı sodalı poğaça yapmanın en kolay yolu: Airfryer. Bu basit ve etkili tarifle, herkesin beğenisini kazanacak poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Airfryer kullanarak kısa sürede lezzetli poğaçalar yapmaya hazır mısınız? Sodalı poğaça tarifimizle, mükemmel sonuçlara ulaşacaksınız. İşte adım adım tarif...

Airfryer Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
Yarım su bardağı maden suyu (100 ml)
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket instant maya
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Airfryer Poğaça Tarifi

Poğaçanın hamuru için yoğurma kabına unu alalım.
Üzerine instant maya, tuz ve şeker ekleyerek elimizle karıştıralım ve ortasına çukur açalım.
Açtığımız çukura sıvı yağ, yumurta akı, ılık süt ve maden suyunu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçleyip temiz bir örtü ile örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda mayası gelen hamurun havasını alarak tezgaha alıp tekrar toparlayalım.
Ardından 9 parçaya bölelim. Elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz airfryer haznesine yerleştirelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serperek 180 °C’de 15 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişmiş ve puf puf kabarmış sodalı poğaçalarımız servise hazır. 

Bu kolay ve lezzetli Airfryer sodalı poğaça tarifiyle, hem sağlıklı hem de pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Kısa sürede mükemmel sonuçlar veren bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek. Hafif ve lezzetli poğaçalarınızla herkesi şaşırtın. Şimdiden afiyet olsun!