Milli Görüş hareketinin kurucuları arasında yer alan ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın en yakın arkadaşlarından biri olarak bilinen Mustafa Çelik Hoca, tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek vefat etti. Çelik’in ölüm haberi, özellikle Saadet Partisi camiasında derin bir üzüntüyle karşılandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mustafa Çelik’in vefat haberini aldıktan sonra başsağlığı mesajı yayımladı.

Mustafa Çelik Hoca Kimdir?

İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un sevgilisi Dilan Polat'ın avukatı çıktı İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un sevgilisi Dilan Polat'ın avukatı çıktı

Görevleri: Milli Görüş hareketinin önemli temsilcilerinden biri olan Mustafa Çelik Hoca, Saadet Partisi İstanbul İl Müfettişi olarak görev yapıyordu.
Dinî Görevleri: Eyüpsultan Münzevi Camii eski imamı olan Mustafa Çelik, dinî alanda büyük bir saygı kazandı.
Erbakan ile Yakın İlişkisi: Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın en yakın dostlarından biri olarak biliniyordu ve Milli Görüş hareketinin temellerinin atılmasında büyük rol oynadı.

Mustafa Çelik Neden Öldü, Hastalığı Ne?

Mustafa Çelik Hoca, bir süredir ciddi bir sağlık sorunu nedeniyle tedavi görüyordu. Hastalığı hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmasa da, uzun süreli bir rahatsızlık sürecinin ardından vefat ettiği açıklandı. Çelik’in ölümü, Milli Görüş camiasında büyük bir boşluk bıraktı. Saadet Partisi camiası başta olmak üzere birçok kişi, sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi.

Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul İl Müfettişimiz Mustafa Çelik’in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun."

Mustafa Çelik'in Cenazesi Ne Zaman, Nerede Defnedilecek?

Mustafa Çelik’in cenazesinin, 24 Eylül Salı günü ikindi namazına müteakip, Eyüpsultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüpsultan Mezarlığı'na defnedileceği duyuruldu. Cenaze törenine birçok siyasi isim ve Saadet Partisi mensuplarının katılması bekleniyor. Mustafa Çelik Hoca'nın camiaya ve sevenlerine bıraktığı izler, bu törene olan yoğun ilgiyi de artırıyor.