Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR, Toplum Yararına Program kapsamında 165 kişiyi altı ay süreyle istihdam etmek üzere bir protokol imzaladı. Program, 7 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 4 Nisan 2025 tarihinde sona erecek.

TYP Programı Ne Zaman Başlayacak?

İŞKUR İl Müdürü Levent Tuzcu, 24 Eylül 2024 tarihinde imzalanan protokolle, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda gerçekleştirilecek programın 07 Ekim 2024 tarihinde başlayacağını ve 04 Nisan 2025 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Katılımcılar haftada 5 gün çalışacak, Cumartesi ve Pazar günleri tatil yapacaklardır.

TYP Başvuru Tarihleri ve Kura Süreci

Başvurular 25 Eylül 2024 – 27 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, ikamet durumlarına göre noter huzurunda 02 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nde yapılacak kura ile belirlenecektir. Kura sonuçları aynı gün İŞKUR İl Müdürlüğü ve yüklenici kurum tarafından ilan edilecektir.

TYP Başvuru Şartları Nelerdir?

TYP'ye başvurmak isteyen vatandaşların aşağıdaki şartları karşılaması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak
18 yaşını tamamlamış olmak
Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)
Emekli veya malul aylığı almamak
Son bir yıl içerisinde yüklenici kurumda çalışmamış olmak
Tarımsal faaliyette bulunanlar, süreksiz olarak tarım veya orman işlerinde çalışan kişiler TYP’den yararlanabilir

TYP Başvuru Yöntemi

Esnafın bayramı: Çorum'da Ahilik Haftası coşkusu Esnafın bayramı: Çorum'da Ahilik Haftası coşkusu

Başvurular, ALO 170 iletişim hattı üzerinden veya İŞKUR e-şube üzerinden yapılabilir. www.iskur.gov.tr internet adresine girip iş arayan girişi yaptıktan sonra “Toplum Yararına Programlar (TYP) Başvuru” kısmından başvuru yapılacaktır. Başvuruda sorun yaşayanlar, İŞKUR İl Müdürlüğü personelinden yardım talep edebilirler.

Önemli Detaylar

TYP programlarına aynı adreste ikamet eden kişilerden sadece biri katılabilir. Ayrıca, TYP'den daha önce 9 ay ve daha fazla yararlanmış kişiler yeni programlara başvuramaz. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)'ne göre aynı adreste ikamet eden kişilerin gelirlerinin asgari ücretin 1,5 katını aşmaması gerekmektedir.