Revani, özel günlerinizin ve misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak bir tatlı. Bu tarif ile revaniniz her zaman kabarık ve şerbetini tam çekecek.

Şerbetli tatlılar arasında önemli bir yere sahip olan revani, lezzeti ve pratikliği ile bilinir. İşte, bu tatlıyı evde kolayca yapmanın sırları.

Kaymak ve fıstık ile taçlandırılan bu revani tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Adım adım tarifi ile revani yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

MALZEMELER

Keki için:

3 adet yumurta (oda ısısında)
3/4 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
5 damla limon suyu

Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı kaymak
1 çay kaşığı toz fıstık

TAM ÖLÇÜLÜ REVANİ TARİFİ

1- Revaninin şerbeti için öncelikle şekeri derin bir tencereye alın. Ardından üzerine suyu ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Şerbet kaynama noktasına geldiğinde içerisine limon suyunu sıkın. Birkaç dakika da bu şekilde kaynayan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2- Derin bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine şekerini ekleyip iyice çırpın. Yumurta köpürdükten sonra yoğurdu ilave ederek çırpma işlemini sürdürün.

3- Karışımın içerisine irmiği de ekleyerek çırpmaya devam edin.

4- Son olarak unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini de ekleyerek güzel bir revani hamuru elde edene kadar karıştırın.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

5- Geniş bir tepsiyi yağlayın ve üzerine revani karışımını dökerek bir spatula yardımıyla üst kısmını düzleştirin.

6- 175 derece önceden ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık olarak 35 dakika pişirin.

7- Fırından çıkardığınız sıcak revaniye soğuk şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.

8- Şerbetini güzelce çeken revaniyi kaymak ve Antep fıstığı ile servis edin.