Dört malzemeyle kurabiye yapmak hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! Bu tarif, tereyağının ağızda bıraktığı o muhteşem tadı en iyi şekilde yansıtıyor.

Çayınızın yanına hızlıca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, işte tam size göre bir öneri! Bu kurabiyeler, tereyağı, pudra şekeri, un ve mısır nişastasının mükemmel uyumuyla hazırlanıyor.

Bu çıtır çıtır kurabiyeler, sadece dört malzeme ile nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Tereyağlı ve pudra şekerli bu basit kurabiye tarifiyle, çay saatleriniz daha da keyifli geçecek.

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

113 gr yumuşatılmış tereyağı
30 gr pudra şekeri
96 gr çok amaçlı un
32 gr mısır nişastası

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Büyük bir fırın kağıdını silikon fırın matı veya parşömen kağıdı ile kaplayın.

Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri ekleyin. Hafif ve kabarık olana kadar en yüksek hızda çırpın. Karıştırma sırasında birkaç kez durup kasetinizin kenarlarını sıyırmayı unutmayın.
Un ve mısır nişastasını ekleyin. Stand mikserimde en düşük hızı (karıştırma döngüsü) kullanarak, un ve mısır nişastasını tereyağı karışımına bir hamur oluşana kadar karıştırın. Çok düşük hızı olmayan bir el mikseri kullanıyorsanız, unu ve mısır nişastasını spatula kullanarak elle de karıştırabilirsiniz.
Bir hamur oluştuktan sonra, bir çorba kaşığı kurabiye kepçesi kullanarak hamuru kepçeleyin. Her hamur topunu pürüzsüz bir yuvarlak top haline gelene kadar avuçlarınız arasında yuvarlayın. Kurabiyeleri en az bir santim aralıklarla yerleştirin. Kurabiyeleri düzeltmeniz gerekmez, çünkü kurabiyeler piştiğinde yayılacaktır. Yüzeyde bir desen oluşturmak istiyorsanız, hamur topunu çok fazla düzleştirmemeye çalışarak, yüzeyde hafifçe girinti oluşturmak için bir çatalın arkasını kullanın.
Fırını 177°C'ye ısıtın. Fırınınız ön ısıtılırken, hamur toplarını buzdolabına koyun, böylece hamur çok yumuşamasın. Hamuru buzdolabına koyma konusunda notlara bakın. Fırın hazır olduğunda, kurabiyeleri buzdolabından çıkarın ve fırına koyun.
Kurabiyeleri yaklaşık 12-14 dakika veya kenarları hafifçe kahverengiye dönmeye başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soluk kalmalıdır. Kurabiyeleri çıkarın ve kurabiye tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiyeleri çıkarın ve servis yapmadan önce pudra şekeri serpin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Bu dört malzemeli kurabiye tarifiyle, çay saatlerinize lezzet katın. Hem pratikliği hem de o muhteşem tereyağlı tadıyla bu kurabiyeler, herkesin beğenisini toplayacak. Basit malzemelerle hazırlanan bu kurabiye, hem tatlı krizlerinizde hem de özel günlerinizde ideal bir seçenek olacak. Şimdi mutfakta bu lezzeti deneyin ve ağızda dağılan bu eşsiz tatla tanışın. Afiyet olsun!