Sağlık ve lezzeti bir araya getiren Ispanak Borani, pratik ve hafif bir meze seçeneğidir. İşte adım adım kolay tarifi!

Ispanak ve yoğurt, bu tarifte muhteşem bir uyum içinde. Cevizli Ispanak Borani ile sofralarınıza lezzet katın.

Yoğurtlu ve cevizli ıspanak borani, sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal. Bu pratik tarifle sofralarınız şenlenecek.

Pratik Ispanak Borani Tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
yarım kg ıspanak
tuz
karabiber
pulbiber
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ (üzeri için)
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
yarım çay bardağı ceviz içi

Pratik Ispanak Borani Nasıl Yapılır?

Sıvı yağı büyük bir tavada ısıtın ve ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
Ispanakları yıkayıp suyu süzülmesi için süzgece alın ve sonra tavaya ekleyin.
Suyunu çekene kadar kavurun ve tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek karıştırın.
Ocaktan alın ve soğuması için kenara bırakın.
Derin bir kasede yoğurdu tuzla karıştırın.
Servis tabağına alın ve üzerine tavada sıvıyağ ve tereyağını eritin.
İçine kırmızı toz biber ve cevizi ekleyip biraz kavurun ve ardından salatanın üzerine gezdirin.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Ispanak Borani tarifi ile sağlıklı, lezzetli ve pratik bir meze hazırlayabilirsiniz. Bu hafif ve besleyici tarif, ıspanağın, yoğurdun ve cevizin eşsiz uyumunu sofranıza taşıyor. Hem kolayca hazırlanması hem de damaklarda bıraktığı enfes tat ile Ispanak Borani, öğle veya akşam yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!