Çay saatlerinizi lezzetle taçlandıracak, herkesin beğenisini kazanacak ıslak kek tarifimize göz atın!

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Misafirlerinizin "Bu keki nereden aldın?" sorusuna hazır mısınız? İşte size ev yapımı ıslak kek sırrı!

Yumuşacık, bol soslu ve ağızda dağılan bir ıslak kek için en doğru adres burası! Tarife göz atın, lezzeti keşfedin!

Evinizde pastane lezzetinde bir ıslak kek yapmaya ne dersiniz? İşte, adım adım yapabileceğiniz bol soslu ve yumuşacık bir ıslak kek tarifi. Bu tarif ile çay saatlerinize lezzet katacak, aileniz ve misafirlerinizi şaşırtacaksınız.

Bol soslu, yumuşacık bir ıslak kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ev yapımı bu ıslak kek tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırabilir, aileniz ve misafirleriniz için lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.

Islak Kek Malzemeleri

3 tane oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (1 su bardağı 200 ml)

Kek kalıbını yağlamak için: sıvı yağ

Islak kek sosu için:

1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
½ çay kaşığı tuz

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Yapılışı

Islak kek yapımı için derin bir karıştırma kabı alalım.
Oda sıcaklığında beklemiş olan 3 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim.

Mikser yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika köpük köpük olana kadar çırpalım. Evde mikser yok ise el çırpıcısı ile de çırpma yapabilirsiniz. Önemli olan köpük köpük olması.
Ardından 1 su bardağı Ayçiçek yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyelim.
Çırpmaya devam edelim.
Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Kabartma tozu, kakao ve unumuzu eleyerek karışıma ilave edelim. (Özellikle unu eleyerek geçirdiğimizde hem topaklanma olmaz hem de kek daha iyi kabarır.)
Son olarak güzelce çırpalım.
Kek kalıbını sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
Kek harcımızı kalıbımıza dökelim, her yere eşit yayılmasına dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. İlk 15 dakika fırın kabağını açmayalım. Pişme kontrolünü kürdan ile yapabilirsiniz.
Kekin sosunu hazırlamak için sos tenceresini alalım. İçerisine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
Kakao ve bir tutam tuzu da ilave edelim ve karıştıralım.
Ocağın altını açalım ve kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadığında ocaktan alalım.
Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıktığında kekimizi dilimleyelim.
Ardından kek sosumuzu güzelce kekin her yerine dökelim ve çekmesi için birkaç saat bekleyelim.
Kekinizi servis ederken üzerine Hindistan cevizi tozu, badem tuzu, fındık gibi dilediğiniz ürünü koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!