İrmiğin eşsiz dokunuşuyla hazırlanan bu irmikli kurabiye tarifi, çay saatlerinizi tatlandıracak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizin unutamayacağı anlar yaratacak.

Misafirleriniz için unutulmaz lezzetler yaratmaya ne dersiniz? İrmiğin verdiği eşsiz dokunuşla hazırlanan irmikli kurabiye, tüm detaylarıyla burada. Şimdi bu basit tarifi deneyin ve herkesi hayran bırakın!

İrmiğin mükemmel kıvamı ve tatlı dokunuşuyla irmikli kurabiye, çay saatlerinizin yeni gözdesi olmaya aday. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile lezzetli atıştırmalıklar sunabilirsiniz.

İRMİKLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Bu kolay ve lezzetli irmikli kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılın. İrmiğin verdiği eşsiz dokunuşla her ısırıkta lezzetin doruklarına çıkacak, misafirlerinizden tam puan alacaksınız. Hazırlaması pratik olan bu kurabiye, tatlı krizlerinizin ve çay saatlerinizin kurtarıcısı olacak. Şimdiden afiyet olsun!