Ev yapımı ıspanaklı börek, misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenek. Basit ve lezzetli bu tarifle, herkesin beğenisini toplayacaksınız. Hazır mısınız?

Ispanaklı börek yapmanın püf noktalarını mı arıyorsunuz? Bu adım adım rehberle, evde kolayca lezzetli börekler yapmanın keyfini çıkaracaksınız.

Evde ıspanaklı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Size sunacağımız bu lezzet dolu tarif ile adım adım mükemmel börekler yapabilirsiniz.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

5 adet böreklik yufka
1 bağ (500)gram ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Ara katlarına sürmek için;

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yüzeyine sürmek için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Ispanaklı Börek Tarifi

İlk önce bir bağ yani 500 gram ıspanaklara yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım ve baharatlarını ilave edelim ve güzelce ıspanaklarımızı karıştıralım.
Daha sonra ara katlarına sürmek için 125 gram margarini veya tereyağı da kullanabilirsiniz .
Eritelim ve içerisine bir çay bardağı sıvı yağ ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra yufkamızın arasını açalım. Bir tanesinin arasını açalım ve her tarafa değecek şekilde hazırlamış olduğumuz tereyağlı sosu fırça yardımı ile sürelim.
İçerisine ıspanaklı iç harcını her tarafına serpelim ve iki kenarından katlayalım.
Rulo şeklinde sıkı bir şekilde saralım ve tepsimize uzun uzun yerleştirelim.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Yüzeyine sürmek için bir adet yumurta sarısının içerisine bir yemek kaşığı sütü ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra hazırlamış olduğumuz böreğin yüzeyine her tarafına değecek şekilde bolca sürelim .
Daha sonra üzerine çörek otu ile süsleyelim, isterseniz susam veya haşhaş da kullanabilirsiniz .
Hazırlamış olduğumuz böreği önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim
Pişme süresi fırında hamuruna değişebilir lütfen bu aşamada kontrol olalım pişen böreklerin üzerini kapatalım ve kendi buharıyla 8-10 dakika dinlendirelim.
Daha sonra istediğiniz büyüklükte servis yapabilirsiniz

Ispanaklı börek, lezzeti ve yapım kolaylığı ile her zaman favori olmayı başarır. Bu tarif ve ipuçları ile siz de kendi mutfaklarınızda ustalık eserleri yaratabilirsiniz. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak, ev yapımı ıspanaklı böreğinizle sofralarınız şenlenecek. Denemekten çekinmeyin, mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu geleneksel lezzeti yeniden keşfedin. Herkesin yapabileceği bu tarifle, ıspanaklı börek artık sizin de vazgeçilmezlerinizden biri olacak.