Misafirlerinizi şımartmak ve unutulmaz bir lezzet deneyimi sunmak istiyorsanız, ev yapımı Gelin Tatlısı ile tanışmaya hazır olun. Herkesin beğenisini toplayacak bu tatlı, adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz bir seçenek.

Gelin Tatlısı, özel günlerinizi tatlandıracak, göz alıcı bir lezzet. Pratik yapım aşamalarıyla, evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı, tüm misafirlerinizden tam puan alacak. İşte lezzetli ve pratik Gelin Tatlısı tarifi!

Eğer evinizde özel bir günü kutlamak veya sıradan bir günü özel hale getirmek istiyorsanız, Gelin Tatlısı yapmak için mükemmel bir fikir. Bu kolay ve lezzetli tatlı, sofralarınıza neşe ve şıklık katacak. Aşağıda, adım adım Gelin Tatlısı yapmanın yollarını bulabilirsiniz.

Gelin Tatlısı tarifi

MALZEMELER

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Hindistan cevizi

TARİF

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...
Püf noktası: Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Gelin Tatlısı tarifi ile sofralarınızda düğün havası yaratmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de enfes bu tatlı, özel günlerinizde ya da misafir ağırlarken vazgeçilmeziniz olacak. Püf noktalarıyla hazırlanan bu tatlı, bir gece dinlendirildiğinde lezzeti daha da artıyor. Gelin Tatlısı ile tatlı anlarınıza eşlik edecek, unutulmaz lezzetler yaratabilirsiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu özel tarifi deneyimleyin. Afiyet olsun!