Labne peyniri, tiramisu tarifine yeni bir soluk getiriyor. Geleneksel mascarpone yerine labne kullanarak hazırlanan bu tiramisu, hem hafif hem de muhteşem tadıyla sofralarınızın yıldızı olacak.

Tiramisu deyince akla mascarpone peyniri gelir, ancak labne ile yapılan bu tarif, tatlıya farklı bir boyut kazandırıyor. Labne peynirli tiramisu, hafifliği ve enfes lezzetiyle dikkat çekiyor.

Labne peynirinin hafif dokusuyla tiramisu, daha da lezzetli bir hale geliyor. İtalyan tatlısının bu yeni versiyonu, hem yapılışı kolay hem de lezzetiyle mest edecek.

Malzemeler:

Pandispanya İçin:

1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebi İçin:

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatma İçin:

1/2 su bardağı sıcak su
3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri İçin:

Kakao

Yapılışı:

Pandispanya kekini dikdörtgen bir servis kabına yerleştirin.
Muhallebi için; süt, toz şeker, un ve yumurtayı bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra labne peynirini ekleyip karıştırın.
Hazırlanan muhallebiyi pandispanyanın üzerine dökün ve düzeltin.
Sıcak suyu bir kaba alın, içine hazır kahveyi ekleyip karıştırın. Bu karışımı pandispanyanın üzerine gezdirerek dökün.
Tiramisunuzu buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
Servis öncesi üzerine bolca kakao serpip dilimleyerek servis edin.

Labne peynirli tiramisu tarifi, İtalyan mutfağının klasik tatlısını hafif ve lezzetli bir alternatif olarak sunuyor. Bu tarif, hem kolay hazırlanışı hem de muhteşem tadıyla misafirlerinizi ve sevdiklerinizi etkileyecek. Deneyin ve bu farklı lezzet deneyiminin keyfini çıkarın!