Misafirleriniz için pratik ve enfes bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte karşınızda evde kolayca yapabileceğiniz, karamel sevenlerin favorisi olacak karamelli trileçe tarifi. Bu tarif, tatlı repertuarınızın yıldızı olmaya aday!

Tatlı krizlerinizi anında dindirecek bir tarif mi arıyorsunuz? İşte, sütün, karamelin ve yumuşacık pandispanyanın birleştiği karamelli trileçe ile tanışma zamanı! Bu tarif, tatlı menünüzdeki yerini almaya hazır.

Karamelli trileçe tarifi

Keki için:

5 adetyumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağıtoz şeker
1/2çay bardağıılık su
1çay bardağısıvı yağ
2 su bardağıun
1 paketvanilin
1 paketkabartma tozu

Sütlü şerbeti için:
1 paketsıvı krema
1litresüt
1/2su bardağıtoz şeker
Karamel sosu için:
1 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 yemek kaşığınişasta
1 yemek kaşığıtereyağı

Üzeri için:
1paketkrem şanti
1su bardağısüt

Tarif

Pandispanyası için yumurtalar, vanilin ve şeker köpük köpük olana kadar 6-7 dakika çırpılır. Su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir, mikserin düşük ayarında veya spatulayla karıştırılır.


Büyük dikdörtgen borcamın tabanı tereyağıyla yağlanır. Kek harcı aktarılır ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 170 derecede 35-40 dakika pişirilir.

Yüksek ayarda pişerse üzeri hemen kızarıp içi hamur kalabilir. Üzeri hafif pembeleşince kürdan testi yapılır ve kapatılır.

Kek pişerken karamel sos hazırlanır. Şeker teflon tavaya alınır ve eritilir. Erimeye başladığında kısık ateşte ara ara karıştırılır. (yanıksı tadı olmaması için)

Sonra tereyağı eklenir. Bu şekilde daha parlak olacaktır. Eridiğinde 1 su bardağı su ilave edilir. Bu aşamada şeker sertleşiyor. Orta ateşte karıştırarak şeker eritilir.

Sonrasında nişasta kalan 1 su bardağı suda çözdürülür ve tavaya aktarılır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladığında kısık ateşte 3-4 dakika pişmeye bırakılır ve kıvam aldırılır. Kapatılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler geniş bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır.

Pandispanya piştikten sonra ilk sıcağı geçince sütlü şerbet her yerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir. (vaktiniz varsa)

Üzeri için krem şanti hazırlanır. Soğuk sütle çırpılır. 2 yemek kaşığı kadar dekor için ayrılır. Pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Spatulayla düzleştirilir.

Karamel sos aktarılır. Kalan krem şanti sıkma poşetine alınır ve ucu ince bir şekilde kesilir. Görseldeki gibi şeritler çekilir. Kürdanla bir sıra ileri bir sıra geri çizgiler çizilir. Bu işlemi buzdolabına koymadan yapın. Daha güzel şekil alacaktır.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

3-4 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Lezzetli bir tatlı maratonunun sonuna geldik! Umarım bu karamelli trileçe tarifi, tatlı yemek için yeni bir bahane olur ve sizlere hem tatlı anlar hem de tatlı sohbetler getirir. Denemekten çekinmeyin, çünkü mükemmel bir trileçe yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Tarifi denediğinizde yaşadığınız tecrübeleri, püf noktalarını ve elbette tatlı başarılarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!