Çocuklarınız ve misafirleriniz için sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayışındaysanız, Kartopu Kurabiye tam size göre. Badem ve limon kabuğu rendesinin eşsiz uyumu ile bu tarif herkesin favorisi olacak.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Kartopu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

200 gr Un
225 gr oda sıcaklığında  tereyağı
24 gr (3 kaşık) mısır nişastası
 tuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 vanilya
80 gr küçük küçük doğranmış badem

Üzeri için

1,5 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Un, nişasta ve tuzu uygun bir kapta karıştırın.
Başka bir kapta tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini  iyice çırpın. Limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve doğranmış bademleri ekleyin.
Karışımın üzerine unlu karışımını ekleyerek karışana kadar çırpınve hamur haline getirin. Hamuru streç filme veya temiz bir beze sararak 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. .
Dinlenmişi hamuru çıkartıp yumurta dan biraz küçük parçalar kopartın ve eliniz ile yuvarlayın aralarda boşluk bırakarak yağlı kağıt serili tepsilere dizin.
180 derecede ısttığınız fırına tepsilerinizi sürün ve 15-20 dakika pişirin.
Fırında çıkan kurabiyeler ilk ısısını atınca pudra şekeri koyduğunuz bir kaba kurabiyeleri aktarın pudra şekerine iyice bulayın ve soğumaya bırakın.
Soğumuş kurabiyeleri bir daha pudra şekerine bulayın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun…