Pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte, ani tatlı ihtiyaçlarınız için mükemmel çözüm: 5 dakikada hazırlayabileceğiniz kurabiye tarifiyle, hem zaman kazanın hem de damakları şenlendirin.

Kısa sürede lezzetli bir şeyler hazırlamak isteyenler için bu hızlı kurabiye tarifi tam bir kurtarıcı. Sadece 5 dakika içinde, pratik ve enfes kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Acil tatlı ihtiyaçlarınız için ideal bir tarif: 5 dakikada hazırlanan bu pratik ve hızlı kurabiyeler, her zaman elinizin altında olacak. Hem pratik hem de çok lezzetli!

5 Dakika Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Üzeri İçin:

1 çay bardağı fındık kırığı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yumurta akı

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

5 Dakika Kurabiyesi Tarifi

İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısını alarak yoğuralım.
Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuruyoruz.
Ayrı bir kabın içerisine fındık kırığı ile şekeri karıştıralım.
Hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayıp önce yumurta akına batırıp kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayalım.
Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.

Bu 5 dakika kurabiye tarifi, hem ani misafirler için hem de hızlı bir tatlı arayışında olanlar için ideal bir seçenek. Pratik, kolay ve lezzetli bu tarif, her zaman elinizin altında olacak. Deneyin ve bu hızlı lezzetin tadını çıkarın!