Ev yapımı çatlak kurabiye, hem göze hem damağa hitap eden lezzetiyle mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım lezzet dolu bir tarif!

Bu çatlak kurabiye tarifi ile mutfakta küçük sihirler yapabilirsiniz. Kolay ve lezzetli adımlarıyla, her lokmada mutluluk vaat eden bir tatlı!

Siz de evde kolayca yapabileceğiniz, lezzetli ve göz alıcı çatlak kurabiyeler yapmayı seviyorsanız, bu tarif tam size göre. Adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz!

Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 fincan kakao
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
Bulamak için 1 çay bardağı pudra şekeri

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi

Yumurta, yağ, şeker ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırıp üzerine onu yavaş yavaş ekliyoruz.
Bir paket kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz.
Hamurumuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirmemiz gerekiyor.
Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp pudra şekerini bulayıp 160° fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Bu çatlak kurabiye tarifiyle, hem pratik hem de lezzet dolu anlar sizi bekliyor. Ev yapımı kurabiyelerin en güzellerinden biri olan bu tarifi deneyin ve çay saatlerinizi lezzetle taçlandırın!