Çıtır çıtır, tereyağlı ve sadece dört malzemeyle hazırlanan bu kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Ağızda dağılan bu lezzeti keşfedin ve çay saatlerinizi şenlendirin. İşte detaylı tarifimiz...

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Hızlı, kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, işte tam size göre bir öneri: 4 malzemeli tereyağlı kurabiye. Bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Detaylar burada...

Tereyağlı ve çıtır dokusuyla, sadece dört malzemeyle hazırlanan bu kurabiye, pratikliğiyle dikkat çekiyor. Tatlı krizlerine hızlı çözüm arayanlar için mükemmel bir seçenek olan 4 malzemeli tereyağlı kurabiye tarifine hemen göz atın.

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

113 gr yumuşatılmış tereyağı
30 gr pudra şekeri
96 gr çok amaçlı un
32 gr mısır nişastası

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Büyük bir fırın kağıdını silikon fırın matı veya parşömen kağıdı ile kaplayın.

Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri ekleyin. Hafif ve kabarık olana kadar en yüksek hızda çırpın. Karıştırma sırasında birkaç kez durup kasetinizin kenarlarını sıyırmayı unutmayın.
Un ve mısır nişastasını ekleyin. Stand mikserimde en düşük hızı (karıştırma döngüsü) kullanarak, un ve mısır nişastasını tereyağı karışımına bir hamur oluşana kadar karıştırın. Çok düşük hızı olmayan bir el mikseri kullanıyorsanız, unu ve mısır nişastasını spatula kullanarak elle de karıştırabilirsiniz.
Bir hamur oluştuktan sonra, bir çorba kaşığı kurabiye kepçesi kullanarak hamuru kepçeleyin. Her hamur topunu pürüzsüz bir yuvarlak top haline gelene kadar avuçlarınız arasında yuvarlayın. Kurabiyeleri en az bir santim aralıklarla yerleştirin. Kurabiyeleri düzeltmeniz gerekmez, çünkü kurabiyeler piştiğinde yayılacaktır. Yüzeyde bir desen oluşturmak istiyorsanız, hamur topunu çok fazla düzleştirmemeye çalışarak, yüzeyde hafifçe girinti oluşturmak için bir çatalın arkasını kullanın.
Fırını 177°C'ye ısıtın. Fırınınız ön ısıtılırken, hamur toplarını buzdolabına koyun, böylece hamur çok yumuşamasın. Hamuru buzdolabına koyma konusunda notlara bakın. Fırın hazır olduğunda, kurabiyeleri buzdolabından çıkarın ve fırına koyun.
Kurabiyeleri yaklaşık 12-14 dakika veya kenarları hafifçe kahverengiye dönmeye başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soluk kalmalıdır. Kurabiyeleri çıkarın ve kurabiye tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiyeleri çıkarın ve servis yapmadan önce pudra şekeri serpin.

Bu 4 malzemeli kurabiye tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. Tereyağlı ve çıtır dokusuyla bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Basit malzemelerle hazırlanan bu kurabiye, hediye etmek veya herhangi bir etkinlik için ideal. Deneyin ve bu ağızda dağılan lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!