Misafirlerinizi şaşırtacak pratik ve lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, Çıtır Misafir Böreği tam size göre. Sadece 4 kaşık un kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, kısa sürede hazır oluyor ve çıtır çıtır lezzeti ile beğeni topluyor.

Lezzeti ile büyüleyen ve kısa sürede hazırlanabilen Çıtır Misafir Böreği tarifi ile karşınızdayız. Çat kapı gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz bu börek, sadece 4 kaşık un ile nefis bir lezzet sunuyor.

Misafirlerinizi etkileyecek ve pratikliği ile sizi memnun edecek bir börek tarifi arıyorsanız, Çıtır Misafir Böreği tam size göre. Sadece 4 kaşık un kullanarak hazırlanan bu börek, lezzetiyle favoriniz olacak.

Malzemeler

1 adet pırasa (ince küçük doğranmış)
2 adet patates (rendelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
1 avuç dolusu maydanoz (ince kıyılmış)

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Sosu için:

4 tane yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Sebzelerin Hazırlanması:

Pırasaları küçük küçük doğrayın. İyice yıkayın ve süzün.
Patates ve havucu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Kapya biberi küp küp doğrayın.
Maydanozu ince kıyın.
Doğradığınız sebzeleri fırın tepsisinin içine aktarın.

Sosun Hazırlanması:

Uygun bir kap içerisine yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Üzerine un ve kabartma tozu ekleyin. Un tamamen karışana kadar çırpın.

Böreğin Hazırlanması:

Hazırladığınız sosu doğradığınız sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
Karışımı fırın tepsisine düzgünce yayın.

Pişirme:

İlk aşamada 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
30 dakika sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
İkinci aşamada 180 derece fırında 15 dakika daha pişirin.

Çıtır Misafir Böreği tarifi, kısa sürede hazırlanabilmesi ve lezzeti ile misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu tarifi denemeyi unutmayın! Afiyet olsun!