Küçük, sevimli ve lezzetli! Ev yapımı kurabiyelerimiz, tazeliği ve eşsiz tadıyla hafızalardan silinmeyecek. Hemen deneyin ve farkı hissedin!

Küçük bezelerden büyük lezzetler yaratma zamanı! Uzun süre taze kalan bu kurabiyelerle çay saatleriniz daha keyifli geçecek. 

Çayınızın yanında yeni bir yıldız doğuyor: Mini kurabiyeler! Hem kolay hem de uzun süre taze kalıyor. İşte bu eşsiz lezzeti evinizde nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz.

Malzemeler:

3 su bardağı un
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 tatlı kaşığı susam

Üzeri için

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Badem ve Pudra Şekerinin lezzet buluşması: Enfes Kavala Kurabiyesi tarifi Badem ve Pudra Şekerinin lezzet buluşması: Enfes Kavala Kurabiyesi tarifi

Yapılışı:
Derin bir kaba tüm malzemeleri ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamurdan minik bezeler kopararak yuvarlayan ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Bu küçük boyutlu kurabiye tarifiyle, çay saatlerinizi baştan yaratın. Uzun süre tazeliğini koruyan bu enfes kurabiyeler, lezzetleriyle tüm ailenizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu kurabiyeleri önceden hazırlayıp, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzet deneyiminin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi