Meze sofralarının olmazsa olmazı Haydari'yi kendiniz yapın! Kolay adımlarla mükemmel Haydari tarifimizi keşfedin.

Misafirlerinizin bayılacağı enfes bir Haydari yapmaya hazır olun. Bu tarif ile Haydari yapmak hem kolay hem de çok lezzetli!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Ev yapımı Haydari ile meze anlayışınızı değiştirin. İşte, herkesin beğeneceği muhteşem Haydari tarifi!

Haydari Malzemeleri

400 gram süzme yoğurt
100 gram beyaz peynir
3 diş sarımsak
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
3 dal dere otu
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz

Haydari Nasıl Yapılır?

Haydari yapılışı hızlı ve pratik olduğu için hiç yormaz ve yapımı oldukça kolaydır. Sadece birkaç adımı takip ederek, dilediğiniz zaman yapabilirsiniz.
Uygun boyutlarda bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve biraz ısıtın. Ardından üzerine çekilmiş cevizi ilave edin ve sotelemeye başlayın. Soteleme işlemi bittikten sonra tavayı ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Eğer peynir kullanacaksanız peyniri çatal yardımı ile iyice ezin. Peyniri ezdiğiniz tabağa; tuz, dere otu ve naneyi ilave edin. Malzemeler iç içe geçene kadar karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımın içine süzme yoğurdu ve soğuyan zeytinyağlı cevizi ekleyin. Tekrar karıştırın.
Ardından rendelenmiş sarımsakları karışımın içine atın.
Haydariyi servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerinde zeytinyağı gezdirin. Bu aşamada zeytinyağını fazla kullanmaktan kaçının.
Son olarak üzerini cevizle süsleyin.
Haydari tarifi işte bu kadar kolay.

Haydari, Türk mutfağının en beğenilen mezelerinden biridir ve bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bu sağlıklı ve lezzetli meze, sofralarınıza Akdeniz esintisi katacak. Gerek özel günlerinizde gerekse günlük yemeklerinizde Haydari ile sofralarınız şenlenecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!