Sağlıklı ve lezzetli bir meze arıyorsanız, fava tam size göre. İç bakla ve zeytinyağının muhteşem uyumu, bu tarifi denemeye değer kılar.

Ege'nin geleneksel lezzetlerinden fava, meze sofralarının vazgeçilmezidir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz fava tarifi!

Fava, iç bakla ve zeytinyağı ile hazırlanan enfes bir mezedir. Bu basit ve sağlıklı tarif ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün.(15 dk. kaynatın)
Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin.
Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dk pişmeye bırakın.
Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin, Pürüzsüz hale getirin, yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış dereotu, soğan ve tuzlu sardalya (konserve) favanızı süsleyin.