Akşam yemekleriniz için yeni ve doyurucu bir tarif arıyorsanız, patates, soğan ve maydanozla harmanlanmış Arnavut ciğeri ideal bir seçim. Bu basit adımlarla, mükemmel bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Geleneksel mutfağımızın sevilen lezzetlerinden Arnavut ciğeri, bu kez patates ve soğanın eşlik ettiği bir tarifle sofralarınıza geliyor. Bu kolay tarifle, herkesi mest edecek bir yemek yapın.

Sevdiklerinizle keyifli bir akşam yemeği için harika bir seçenek olan Arnavut ciğeri, patates ve soğanla yeni bir lezzet boyutuna ulaşıyor. Bu tarifi deneyerek, akşam yemeklerinizi bir üst seviyeye taşıyın.

ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELERİ

600 gram ciğer

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

1 çay bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 çay bardağı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı toz kişniş

2 adet patates

2 su bardağı sıvıyağ

SOĞAN İÇİN:

1 adet kırmızı soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı sumak

Yarım demet doğranmış maydanoz

HAZIRLANIŞI

Üzerindeki zarını ayıkladığınız kuzu ciğerini kuşbaşı et doğrar gibi doğrayın. Derin bir süzgeçte kanının süzülmesini bekleyin.

Kanını süzdüğünüz tavuk ciğerini karbonat ve un karışımına bulayın. Ciğerlerin fazla ununu süzmek için tekrar süzgece alın.

Ciğerleri kızmış yağ içerisine atın. Ciğerler kızarmaya başladığında toz biber ve kişnişi ekleyin.

Ayrı bir tava içerisinde küp şeklinde doğradığınız patatesleri kızartın. Pişen ciğerin fazla yağını süzerek bir tabağa aktarın.

Patatesler kızarınca fazla yağını süzdürmek için peçete üzerine koyun. Piyazlık olarak doğradığınız soğanlarınızı 1 çay kaşığı tuzla ovun.

Üzerine sumak ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Hepsini bir güzel harmanlayın.

Kızarttığınız ciğer ve patatesleri Sumaklı soğanla beraber bir kap içeresinde güzelce harmanlayın.

Bu Arnavut ciğeri tarifi ile akşam yemekleriniz artık çok daha lezzetli ve renkli geçecek. Patates, soğan ve maydanozun eşsiz uyumu ile hazırlanan bu yemek, hem pratik hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Bu eşsiz tarifi deneyerek, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla sofralarınıza taşıyın. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu lezzetli yemeği yapmaya başlayın; herkes bayılacak!