Haydari, yoğurt ve beyaz peynirin enfes uyumuyla hazırlanan lezzetli bir meze tarifidir. Hem pratik yapımı hem de sağlıklı içeriğiyle öne çıkan bu tarif, mezelerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte haydari yapmanın en kolay yolu ve tarifin detayları.

Tatlı krizlerinize hızlıca çözüm bulmak istiyorsanız, haydari tarifimiz tam size göre! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Haydari, az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz harika bir meze tarifi. Hem yapımı çok kolay hem de son derece lezzetli olan bu meze, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte haydari tarifinin tüm detayları.

Haydari tarifi: Haydari nasıl yapılır?

MALZEMELER

5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 dilim beyaz peynir
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
4 dal dereotu
Yarım çay kaşığı ceviz içi
Yarım çay kaşığı tuz

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Yağı tavada kızdırın.
Cevizleri ekleyip soteleyin ve pişince soğumaya bırakın.
Başka bir kapta yoğurdu ve peyniri karıştırın.
Cevizler soğuyunca peynirli karışıma ilave edin.
Sarımsak ile dereotunu da ekleyin.
Naneyi ekleyin ve karıştırın.

İşte karşınızda nefis haydari tarifi! Lezzetli ve pratik bu tarifle mezelerinizde ve çay saatlerinizde farklı bir tat deneyimi yaşayabilirsiniz. Üzerine ceviz ekleyerek, haydarinin tadını daha da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!