Son dakika... EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaşan A Milli Takımımız mücadeleden 2-1 galibiyetle ayrılarak 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale adını yazdırmayı başardı. Millilerin iki golü de tecrübeli isim Merih Demiral'dan geldi. 

2024 Avrupa Şampiyonası'nda yoluna dolu dizgin devam eden A Milli Futbol Takımımız, son 16 turu mücadelesinde Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Mücadele Merih'in 1. ve 59. dakikalarda attığı gollerle Ay-Yıldızlılar'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından milli takımımız 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda adını son 8 takım içerisine yazdırmayı başararak tarih yazdı.

RAKİBİMİZ HOLLANDA

TFF Eski Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Hacıosmanoğlu'nun yolsuzluk iddialarına yanıt TFF Eski Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Hacıosmanoğlu'nun yolsuzluk iddialarına yanıt

Hollanda Milli Takımı, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) son 16 turunda Romanya'yı eleyerek çeyrek finale çıktı ve Milli Takımımızın rakibi oldu.

MERİH'TEN EN ERKEN GOL

A Milli Takım formasıyla çıktığı 48 maçta 3. golünü atan Demiral, Ay-yıldızlılar'ın Avrupa Şampiyonları'ndaki en erken golünü de kaydetmiş oldu.

ARDA VE KENAN TARİHE GEÇTİ

Türkiye, Avusturya karşısında oynadığı mücadelede 1964'ten bu yana bir eleme maçında 20 yaş altı iki oyuncuya ilk 11'de yer veren ilk ülke oldu.

LEİPZİG STADI'NDA BÜYÜK COŞKU

Avusturya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu.
Kapasitesi 40 bin olan Leipzig Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı.

Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.