Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Lezzeti ve sağlıklı oluşuyla öne çıkan mercimek köftesi, çay saatlerinin en sevilen ikramlarından biri. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tarif!

Mercimek köftesi yaparken kıvamına dikkat! Bu tarif sayesinde, her defasında mükemmel lezzette mercimek köfteleri yapabilirsiniz.

Kırmızı mercimek ve taze soğanın muhteşem uyumuyla hazırlanan mercimek köftesi, herkesin beğenisini kazanıyor. Bu tarif ile mercimek köftesini mükemmele taşıyın.

MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
½ demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
2adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
5adet taze soğan

TARİF

Kırmızı mercimeği bol suda yıkayın ve sıcak suda kaynatın.
Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ilave edin, mercimeği ocaktan alın.
Üzerine ince bulguru ekleyin.
Kapağı kapatılan tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle beraber 15 dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
Kuru soğanı kare halinde doğrayın ve tavaya aktarın. Doğranan soğanları 5 dakika kadar kavurun.
Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ilave edin.
Sonrasında soğanlı karışımı 3-4 dakika kavurun. Bulgurlu ve mercimekli harç şiştiğinde soğanlı harcı ilave edin.
Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ekleyin. Malzemeleri yoğurun. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.

Bu mercimek köftesi tarifi ile çay saatleriniz artık daha lezzetli ve sağlıklı. Misafirleriniz bu lezzete bayılacak!