Kıtır kıtır, ağızda dağılan tırtıl kurabiyelerle tanışın! Uzun süre tazeliğini koruyan bu özel tarifi keşfedin ve ev yapımı lezzetlerle sofranızı zenginleştirin.

Tırtıl kurabiye, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın en tatlı yolu! Bu kolay ve pratik tarifle, herkesin bayılacağı enfes kurabiyeleri hemen hazırlayın.

Tırtıl kurabiye tarifiyle, evde harikalar yaratmaya hazır mısınız? Bu basit adımlarla, kıtır kıtır ve uzun süre taze kalan kurabiyeler sizi bekliyor.

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.

İşte karşınızda, her lokmasında ayrı bir lezzet barındıran tırtıl kurabiye tarifi! Bu tarif sayesinde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve uzun süre tazeliğini koruyan kurabiyelerle, çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu muhteşem lezzet yolculuğuna çıkın. Afiyet olsun!