Mayasız çatlak poğaça, pratik malzemelerle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz mükemmel bir atıştırmalık. İşte adım adım tarif!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Mayasız ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz çatlak poğaça tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hemen deneyin ve farkı hissedin!

Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanan mayasız çatlak poğaça, çay saatleriniz için mükemmel bir lezzet sunuyor. Bu basit adımlarla, herkesi şaşırtın!

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Kıyır kıyır muhteşem oluyor.

Artık mayasız çatlak poğaça yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu biliyorsunuz. Bu tarif, çay saatlerinizde hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek. Hemen deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!