Kilis yöresinin geleneksel yemeği olan Kilis Tava'nın detaylı tarifi ve yapılışını keşfedin, evde harikalar yaratın.

MasterChef Kilis tava tarifi

*Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler:

*1 kg orta yağlı kıyma

*200 gr Kuru soğan

*3 Domates

*150 gr Yeşil veya kırmızı biber

*1 Çay kaşığı karabiber

*1 Çay kaşığı kırmızı biber

*1 Tatlı kaşığı tuz

KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kilis tava yapılışı için; bir soğan ve dört kırmızı biber yıkanır, robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile yarım santim kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına dört parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8 parçaya bölünür. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.