Margarita soslu tavuk nasıl yapılır? MasterChef All Star’ın enfes tarifini sizler için paylaşıyoruz. Margarita soslu tavuk, petso sosuyla servis edilen lezzetli bir yemek. Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif için gereken malzemeler…

Malzemeler

3 adet kemiksiz tavuk göğsü

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Yarım çay bardağından bir parmak az zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı sirke

1 diş sarımsak

Tuz

4-5 adet çeri domates

Fesleğen

Limon suyu

Tuz

Karabiber

Mozzarella peyniri

Pesto sos

MARGARİTA SOSLU TAVUK TARİFİ

Tavuk göğüslerini biraz inceltecek şekilde dövün.

Ardından tuz, karabiber, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları geniş bir kapta birleştirin. Tavuğu marine edin ve orta-yüksek ateşte her iki tarafı da yaklaşık 6-8 dakika veya tamamen pişirin.

Her bir tavuk parçasının üzerine bir dilim mozzarella peyniri koyun ve tavuk göğsünün üzerinde eriyene kadar yaklaşık bir dakika daha pişirin.

Temiz bir kapta domatesleri, limon suyunu ve fesleğenleri karıştırın. Her bir tavuk göğsünün üzerine yaklaşık 3 yemek kaşığı pesto, bir kaşık domates ve bir miktar taze çekilmiş karabiber ekleyip servis yapın.