Ege Bölgesi'nin otantik ve sağlıklı mezesi arapsaçının tarifine derinlemesine dalın. MasterChef'te öğrenilen bu tarif, sindirim sistemine faydasıyla bilinir. Adım adım yapılışını ve malzemeleri...

MALZEMELER

1 kg arapsaçı
Yarım demet taze soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
4 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı un

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

TARİF
Arapsaçlarının saplarını kesin yeşil kısımlarını ayırın ve yıkayıp iyice süzün. Taze soğanları halka şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını tavada ısıtın ve taze soğanları kavurun. Arapsaçını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ve sıcak suyu ilave edip orta ateşte 20 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta limon suyu ile unu karıştırın. Yemeğin suyundan birkaç kaşık kadarını ekleyip terbiyeyi ılıtın.
Hazırladığınız terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Arapsaçı mezeniz servise hazır.
AFİYET OLSUN!