Masterchef'te yarışmacılar ana kadroya girebilmek için mücadelelerini sürdürüyor. Masterchef’in dün akşam yayınlanan bölümünde şefler yarışmacılardan Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlısı Paris Brest yapmasını istedi. Masterchef izleyicileri tarafından ise Paris Brest tatlısının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Peki, Paris Brest yapmak için hangi malzemeler gerekli? Paris Brest nasıl yapılır? İşte, Masterchef Paris Brest tarifi…

MALZEMELER

Krema için:

2 adet yumurta sarısı
500 mililitre süt
2 çorba kaşığ ınişasta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket beyaz çikolata(60 gram)
1 paket krema
1/2 paket krem şanti
Chouc hamuru için:
250 mililitre süt
130 gram tereyağı
1 tutam tuz
175 gram un
4 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Krema için vanilya, kahve ve tereyağ hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.
Vanilya, kahve ve tereyağı ilave edip iyice karıştırın, soğumaya bırakın.
İyice soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyin ve 3-4 dk. mikserle çırpın, buzdolabına kaldırın.
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Başka bir tencereye su, tuz, şeker ve tereyağı alıp orta ateşte kaynatın, ocaktan alın ve tahta kaşıkla karıştırarak unu ilave edin, tekrar ocağa alın ve yaklaşık 5 dk. sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan alın.
Mikserle 1-2 dk. çırpın, ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın.
Hamuru mikserle çırparken 4-5 seferde yumurtayı hamura ilave edin.
Yağlı kâğıt üzerine pasta tabağı ya da su bardağı ile kurşun kalem kullanarak daireler çizin, hamuru büyük yıldız uç taktığınız sıkma torbasına doldurun ve o daireler üzerine sıkın, yaklaşık 1 saat 170 dereceli fırında iyice kuruyana kadar pişirin.