Masterchef'te yarışmacılar ana kadroya girebilmek için mücadelelerini sürdürüyor. Masterchef’in dün akşam yayınlanan bölümünde şefler yarışmacılardan Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan imambayıldı yapmasını istedi. Masterchef izleyicileri tarafından ise imambayıldının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Peki, imambayıldı yapmak için hangi malzemeler gerekli? İmambayıldı nasıl yapılır? İşte, Masterchef imambayıldı tarifi ve püf noktası…

İmambayıldı için gerekli malzemeler

5 adet patlıcan

2 adet soğan

3 adet yeşil biber

3 adet domates

6-7 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

Sıvı yağ

Pul biber

Karabiber

Tuz

İmambayıldı nasıl yapılır?

Patlıcanlar alacalı soyularak yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Ardından patlıcanları süzüp tuzunu akıttıktan sonra, havlu kağıt ile kurulanır ve patlıcanın her yönü sıvı yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar yağın fazlasını almak için havlu kağıda alınır.

İç harcı için soğanlar piyazlık doğranır. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alınır ve kavrulur.
5 dakika kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberler ve sarımsaklar eklenir ve bir süre daha kavrulur. Küçük bir şekilde doğranmış domates ve baharatlar da eklenerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edilir. İnce kıyılmış maydanozda eklenerek ocaktan alınır.

Fırın kabı yağlanır. Fırın kabına alınan patlıcanların üzeri boydan çizgi şeklinde kesilir. İçlerine hazırlanan iç harçtan doldurulur. Tavada kalan domatesli su da fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra dinlendirilir ve servis yapılır.

İmambayıldının püf noktaları nelerdir?

Patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bekletmek, hem acısının gitmesini hem de kızartırken daha az yağ çekmesini sağlar. İç harcında bol miktarda soğan ve sarımsak kullanmak, lezzetini arttırır.
Kızartılan patlıcanların ortasını açarken çok derin olmamasına ve patlıcanın yırtılmamasına özen gösterilmelidir. Fırından çıkardıktan sonra dinlendirmek, imambayıldının daha lezzetli olmasını sağlar.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Masterchef imambayıldı tarifi ile evinizde geleneksel bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Bu tarifle, patlıcanın en lezzetli halini deneyimleyebilir ve misafirlerinize harika bir yemek sunabilirsiniz. Püf noktalarına dikkat ederek daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!