Aniden gelen misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz 3 malzemeli kurabiye tarifleriyle, çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Bu basit ve lezzetli tarifler, minimal malzeme kullanımıyla maksimum tat garantisi veriyor. Margarinsiz tarifler sağlık açısından da tercih sebebi olabilir.

Gül şeklinde damak çatlatan lezzet: Patatesli Börek tarifi Gül şeklinde damak çatlatan lezzet: Patatesli Börek tarifi

Sadece üç malzeme ile çeşit çeşit kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? Bu kolay ve pratik tariflerle, çay saatinizi şenlendirecek kurabiyeler birkaç dakika içinde hazır. Az malzeme ile ekonomik ve sağlıklı atıştırmalıklar yapın, hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli sonuçlar elde edin.

Eğer çay yanında hızlı ve lezzetli bir şeyler arıyorsanız, bu 3 malzemeli kurabiye tarifi tam size göre. Margarinsiz olarak hazırlanan bu tariflerle, evde basit malzemelerle çeşitli ve sağlıklı kurabiyeler yapabilirsiniz. Her biri ayrı lezzet sunan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi renklendirecek.

MARGARİNSİZ 3 MALZEMELİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un

Not: Unu kaba eklerken azar azar ve kontrollü eklemelisiniz. Çünkü kullandığınız un markasına göre ölçü değişebilir. Hamurunuzun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Bardak ölçüsü ise 200 ml.

Süslemek için;

Damla çikolata
Toz Antep fıstığı
Reçel, marmelat, çokokrem (evinizde hangisi varsa)
Beyaz ve kakaolu çikolata sosu
Ceviz veya fındık
Hindistan cevizi

Not: Siz bu malzemeler haricinde evinizde olan farklı malzemeleri de kullanabilirsiniz. Bu kısmı sizin damak zevkinize bırakıyoruz

YAPILIŞI

Derin bir kap içerisine 1 su bardağı pudra şekeri ve 2 su bardağı sıvı yağı ekleyin. Tel çırpıcı ile bu iki malzemeyi 1-2 dakika güzelce çırpın.
Çırpma işlemi bittikten sonra kabın içerisine 1 su bardağı un ekleyin. Yoğurmaya başladığınız hamurunuza kontrollü bir şekilde azar azar kalan unu ekleyerek kolay şekil alacak bir hamur elde edin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize cevizden daha küçük olacak şekilde hamur topları yaparak 1 sıra yerleştirin. (Bu sırayı ister sade isterseniz de hamurun içine fındık veya ceviz katarak dizebilirsiniz)
Diğer sıraya yuvarladığınız hamurunuzu, bir kase içine koyduğunuz damla çikolatasına bandırın ve öyle tepsinize yerleştirin. (Dilerseniz damla çikolatasını hamurun içine de katabilirsiniz)
Kabınızdan 1 sıra için hamur ayırın. İçine toz Antep fıstığını koyun. Biraz yoğurduktan sonra aynı şekilde tepsinize dizin.
Elinizle yuvarladığınız hamurun ortasını oyun ve tepsiye öyle yerleştirin. (Piştikten sonra içlerine reçel, marmelat, çokokrem gibi evinizde olan malzemelerden bir veya birkaçını koyabilirsiniz)
Kalan diğer hamuru açın ve evinizde olan şekil kesicilerle istediğiniz şekli verin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kurabiyelerinizi pişirin. Pişirme süresi her fırında farklılık gösterebilir. Dikkat etmeniz gereken şey kurabiyelerinizin renginin beyaz kalması.
Piştikten sonra kurabiyelerinizi; hazırladığınız çikolata soslarına bandırın. (Dilerseniz sosların içerisine, fındık, damla çikolata gibi damak tadınıza uygun şeyler katabilirsiniz)

Bu 3 malzemeli margarinsiz kurabiye tarifi ile çay saatleriniz hiç olmadığı kadar renkli ve lezzetli geçecek. Az malzeme ile maksimum tat elde edebileceğiniz bu tarifler, hem ekonomik hem de sağlıklı seçenekler sunuyor. Farklı süslemelerle çeşitlendirilebilen bu kurabiyeler, her türlü damak zevkine hitap ediyor. Şimdi fırını ısıtın ve bu basit, lezzetli tariflerle mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun!

Editör: Haber Merkezi