Vitamin deposu mantarları, kaşar peyniri ile buluşturarak harika bir lezzet yaratabilirsiniz. Fırında kaşarlı mantar tarifi, hem pratik yapımı hem de muhteşem lezzeti ile sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemeye hazır mısınız?

Mantar ve kaşarın mükemmel uyumunu keşfetmek için fırında kaşarlı mantar tarifini denemelisiniz. Kolay ve hızlı yapımı ile mutfağınızda harikalar yaratacak bu tarif, vitamin dolu ve lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte detaylı yapım aşamaları.

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, fırında kaşarlı mantar tarifi tam size göre. Mantarların vitaminleri ve kaşar peynirinin lezzeti ile hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. İşte adım adım tarifimiz.

Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

400 gr kültür mantarı ya da ızgaralık mantar (1 paket)
1 su bardağı taze kaşar rendesi
2 yemek kaşığı  tereyağı
tuz, karabiber

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
Mantarları yıkayıp saplarını çıkartın (silerek de kullanabilirsiniz).
Borcama ya da tepsiye saplarını çıkarttığınız mantarları dizin. Tuz ve biber ile lezzetlendirin.
Tereyağını mantarlara paylaştırın. Önceden ısIttığınız fırında 10-15 dakika kadar fırınlayın.
Mantarları fırından alın üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini paylaştırın.
Kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.

Fırında kaşarlı mantar tarifi ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Pratik yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi