Lezzetli ve eğlenceli mantar kurabiye tarifi, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Yapımı oldukça basit olan bu kurabiyeler, çay ve kahve saatlerinizi tatlandıracak.

Çay ve kahvenin yanına ne iyi gider sorusunun cevabı: mantar kurabiye! Bu pratik ve lezzetli kurabiye tarifiyle, atıştırmalıklarınıza yeni bir boyut kazandırın.

Mantar kurabiye, pratik ama unutulmaz bir lezzet arayanlar için ideal bir seçenektir. Yediden yetmişe herkesin seveceği bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin (ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişasta
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

TARİF

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ellerimizle iyice birbirine yedirelim.
Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım.
Böylece kurabiyelere mantar şeklini vermiş oluyoruz. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.