Ev yapımı keklerin en ferahlatanı olan limonlu kek, taze limonların aromasıyla mutfaklarınızı şenlendiriyor. İşte adım adım lezzetli ve yumuşacık bir kek yapmanın yolları.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Limonun asil lezzetini yumuşacık bir kekle buluşturan bu tarif, tatlı krizlerinizin yeni favorisi olacak. İster çayın yanında ister misafirlerinize sunabileceğiniz bu kek herkesi mutlu edecek.

Taze limonlarla hazırlayabileceğiniz bu nefis kek tarifi, mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Her bir lokmada limonun ferahlatıcı tadını hissedeceğiniz bu keki denemelisiniz.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.

Limonlu yumuşak kek, taze ve ferahlatıcı lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak. Bu kolay ve lezzetli tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek ve sonuçlar herkesi memnun edecek. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve limonun büyüleyici lezzetini keşfedin. Afiyet olsun!