Sultan sarması, görüntüsüyle olduğu kadar lezzetiyle de favoriniz olacak. Bu pratik ve hızlı tarif ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. İşte malzemeler ve yapılışı!

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Eğer pratik bir tatlı arıyorsanız, Sultan sarması mükemmel bir seçim. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı, lezzetiyle de sizi büyüleyecek. İşte kolay Sultan sarması tarifi!

Sultan sarması tarifi, pratikliği ve enfes lezzeti ile bilinir. Bu tatlı, özel günlerinizde veya çay saatlerinizde ideal bir seçenektir. Sultan sarmasının sırları ve yapılışı burada!

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)

TARİF

Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin.
Bir gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.
Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, arzuya göre Antep fıstığı veya ceviz serpiştirerek servis edin.