Sevdiklerinizle paylaştığınız özel anlarda sofranızın yıldızı olacak gelin pastası tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? İşte adım adım hazırlanışı...

Geleneksel tariflere kendi dokunuşunuzu katmak istiyorsanız, bu özel gelin pastası tarifi tam size göre. Özel günlerinizi daha da özel kılacak bir tarif.

Lezzeti ve zarafetiyle unutulmaz bir tat sunan gelin pastası, artık evde de yapılabilir. Özel günleriniz için bu eşsiz tarifi deneyin ve farkı görün.

GELİN PASTASI TARİFİ

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Islatmak için;

2, 5 su bardağı ılık süt

Kreması;

1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
1 poşet krem şanti
Üzeri için Hindistan cevizi

Yapılış

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek en az 5 dakika yüksek devirde çırpın.
Kekin güzel kabarması için bu önemli.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen borcamın tabanını yağlayın kek hamurunu yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Soğumaya bırakın.
Krema için un, şeker, nişasta ve sütü karıştırarak pişirin.
Vanilyayı ekleyip ocaktan alın soğusun.
İki buçuk bardak sütü ılıtıp soğuyan kekin üzerine yavaş yavaş dökün.
Soğumuş olan kremaya bir poşet krem şantiyi toz olarak döküp 3 dk. çırpın.
Sütle ıslattığımız kekin üzerine kremayı yayın.
Bolca hindistan cevizi serpin. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Gelin pastası tarifi ile özel günlerinizde ve davet sofralarınızda fark yaratın. Bu lezzetli ve zarif pasta, sevdiklerinizle paylaştığınız anları tatlandıracak. Ev yapımı gelin pastası ile misafirlerinizi şaşırtın ve özel anlarınıza lezzet katın. Tarifi deneyin, sofralarınızı bu özel lezzetle taçlandırın!