Çay saatlerinin olmazsa olmazı dereotlu poğaça, hem lezzetli hem de pratik! Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifle misafirlerinizi şaşırtın.

Dereotlu poğaça, çayın yanında tüketmek için mükemmel bir seçenektir. Bu kolay tarif ile kısa sürede nefis poğaçalar yapabilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Çay demlenirken hızlıca hazırlayıp fırına atabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi ile tanışın. Bu basit adımlarla, lezzetli poğaçalarınızı çay saatinde servis edin.

KIYIR KIYIR DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 küçük kapya biber
1 küçük havuç rendesi
1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne)
1 kase doğranmış dereotu
1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
2.5 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 dolu çay kaşığı zerdeçal

TARİF

Derin bir karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, dereotu, kapya biber, havuç, yumurta akı, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımı yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürün, isterseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.
180 derece ısınmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
15-20 dakika civarında kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra fırından alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Dereotlu poğaça tarifi ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Bu kolay ve hızlı tarif, misafirlerinizle paylaşmak için mükemmel bir atıştırmalık sağlar. Tarifi denediğinizde, poğaçaların nasıl olduğunu ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!