Her lokmada lezzet patlaması yaşatan sodalı börek, pratik yapımı ve muhteşem tadıyla öne çıkıyor. Siz de bu eşsiz tarifi deneyerek kahvaltı ve çay saatlerinize farklı bir dokunuş katabilirsiniz. İşte en kolay sodalı börek tarifi!

Kahvaltı sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız, sodalı börek tam size göre. Lor peyniri ve maydanozun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu börek, çıtır çıtır dışıyla da göz dolduruyor. İşte adım adım sodalı börek yapımı!

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Çay saatlerinize ve kahvaltılarınıza renk katacak bir tarif arıyorsanız, sodalı börek tarifi tam da aradığınız şey. Hem yapımı kolay hem de lezzeti muhteşem olan bu börek, herkesin favorisi olacak. İşte evde kolayca yapabileceğiniz sodalı börek tarifi!

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı börek tarifi ile sofralarınıza çıtır çıtır ve lezzet dolu bir seçenek ekleyebilirsiniz. Bu tarif, pratik yapımı ve nefis tadıyla hem sizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. Afiyet olsun!