Geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden kaygana, otlu haliyle daha da lezzetli. Bu tarif ile evde kolayca yapabileceğiniz kaygana, kahvaltı sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak. Haydi, mutfağa!

Otlu kaygana, hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltılık seçeneği. Bu tarif ile taze otların eşsiz lezzetini kaygana ile birleştirerek sofralarınıza renk katabilirsiniz. İşte kaygana yapımının püf noktaları!

Kahvaltı sofralarına lezzet katmak isteyenler için ideal bir tarif: Kaygana. Bu pratik tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz kaygana, çıtır çıtır yapısı ve lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mest edecek. İşte adım adım kaygana yapımı!

Kaygana Tarifi

Malzemeler

Dört adet yumurta
250 ml süt
Bir su bardağı kadar un
Dereotu
Maydonoz
Yeşil soğan
Nane
Tuz
Karabiber

Kaygana Hazırlanışı

Geniş bir kap alın ve içerisinde tepeleme bir su bardağı kadar un, 250 ml süt ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın.
Daha sonra karışımın üzerine dört yumurtayı da kırın ve karıştırmaya devam edin.
Güzelce yıkadığınız ve kuruttuğunuzu dereotu, maydonoz, yeşil soğan ve naneyi küçük küçük doğrayın.
Hamur karışımının içerisine otları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Yapışmaz bir tava alın ve bir kağıt havlu yardımıyla tavanın her yerini yağlayın.
Daha sonra büyük bir kepçe ile kaygana hamurunu tavaya dökün ve iyice yayın.
Hamur renk değiştirip piştiği zaman diğer tarafını çevirin ve pişmesini bekleyin.
Hazırladığınız tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
Daha rahat pişmesi ve hamurun çiğ kalmaması için tavaya ince bir katman şeklinde dökmeye dikkat edin.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Kaygana, hem lezzetli hem de pratik bir kahvaltı seçeneğidir. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve taze otlarla zenginleştirebileceğiniz kaygana, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinizi etkileyip kendinize de lezzetli bir ziyafet çekmek için bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!