Sağlıklı ve doyurucu bir öğün arayışındaysanız, zeytinyağlı biber dolması ideal bir seçenek. Bu geleneksel Türk yemeği, herkesin beğenisini toplayacak. Yapımı kolay bu tarifle, misafirlerinizi şımartmaya hazır olun.

Zeytinyağlı biber dolması, sağlıklı beslenmek isteyenler için mükemmel bir tercih. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu dolma tarifi, sofralarınıza şenlik katacak. Yapılışı ve püf noktaları ile işte karşınızda!

Misafirleriniz için sağlıklı ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Zeytinyağlı biber dolması, hem göze hem de damağa hitap eden bir seçenek. Adım adım yapılışını sizlerle paylaşıyoruz, bu lezzeti kaçırmayın!

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Malzemeler:

Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kilo orta boylarda dolmalık biber
1 limon
2 su bardağı pirinç
5 6 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı Yenibahar
1 paket kuş üzümü
Dolmalık fıstık, tarçın, nane

Zeytinyağlı Biber Dolması İç Harcının Yapılışı:

Dolmaların iç harcını yapmakla başlayalım bir tencereye yağ koyalım.
Doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Dolmalık fıstıkları da katıp kavurmaya devam edelim.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ilave edip hep birlikte kavurmaya devam edelim
Bu harcının içine sırasıyla kuşüzümü tarçın yenibahar ve tuzu ilave edip, bire bir ölçüsünde suyunu koyalım.
Harcımız pişirip de demlenince hazır demektir.
Yıkayıp saplarını ayırdığımız biberlerin içine pirinçli harcımız da dolduralım.
Pirinçler pişerken dışarı çıkmasın diye biberin ağzını kapatacak şekilde domates yerleştirelim.
Dolmayı pişireceğiniz tencereye muntazam şekilde dolmaları yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirelim ve arzu ettiğiniz kadar tuz ilave edelim.
Ayrı yerde kaynattığımız suyu dolmaların üzerine bir parmak çıkacak kadar ekleyelim.
İlk 10 dakika harlı, sonra kısık ateşte dolmalarımızı pişirelim.
Zeytinyağlı biber dolmamız hazır.
Afiyet olsun...

Zeytinyağlı Biber Dolması Püf Noktaları:

Pirincin ölçüsü birebir (Yani bir bardak pirinç bir bardak su)
Dolmalık biber yemeği pişer pişmez servis tabağına almayalım dağılabilir.
Pişme esnasında eğer suyu azalırsa kaynamış su ilave edelim.

Zeytinyağlı biber dolması, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Bu tarif sayesinde hem sağlık dolu bir öğün hazırlayabilir hem de lezzeti doruklarda yaşayabilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin ve geleneksel tatların birleştiği bu enfes yemeği deneyin, sofralarınızı renklendirin ve misafirlerinizin beğenisini kazanın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi