Elmalı kurabiye, sonbaharın simgesel tatları arasında yer alır. Bu tarif, taze elmaların lezzetini ve tarçının sıcak dokunuşunu bir araya getiriyor, çay saatlerinizi tatlandırıyor.

Mutfakta yaratıcı lezzetler peşindeyseniz, bu elmalı kurabiye tarifi tam size göre. Az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanın sırlarını keşfedin ve misafirlerinizi şaşırtın.

ELMALI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER:

250 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN:

2 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri

ELMALI KURABİYE YAPILIŞI:

1.    Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavada toz şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Tarçını da ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
2.    Kurabiye hamuru için, tereyağını pudra şekeriyle yoğurma kabında iyice karıştırın.
3.    Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
4.    Unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
5.    Hamuru üç parçaya bölün.
6.    Hafifçe unladığınız tezgâh üzerinde hamurları yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 8 parçaya kesin.
7.    Elmalı iç harcını üçgenlerin geniş ucuna yerleştirip rulo şeklinde sarın.
8.    Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve kurabiyeleri yerleştirin.
9.    Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
10.    Kurabiyeler üzeri pembeleşene kadar pişirin, ardından fırından çıkarıp soğumalarını bekleyin.
11.    Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.

ELMALI KURABİYENİN PÜF NOKTALARI

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Kurabiye hamuru için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Unu kontrollü eklemekte fayda var. Unun cinsine ve markasına göre daha az veya daha fazla un eklemeniz gerekebilir.