Bu kolay sodalı börek tarifi ile kısa sürede harikalar yaratın! Sadece birkaç basit adım ile, evinizde pastane lezzetinde börekler yapabileceksiniz.

Pratik malzemelerle ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz sodalı börek, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu tarif, herkesin dilinde olacak!

Sodalı börek tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Az malzeme ile muhteşem lezzetler yaratmaya hazır mısınız? İşte, adım adım sodalı börek yapmanın yolları!

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek İçin Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Dilim Börek Tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli sodalı dilim börek tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel kılın. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu börek, lezzeti ve dokusuyla herkesi büyüleyecek. Sodalı börek, hem ekonomik hem de pratik oluşuyla mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürecek. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!