Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile kıyır kıyır, tereyağlı ve baharatlı kurabiyeler yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Hem kolay hem de doyurucu bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Çay saatiniz için mükemmel bir eşlikçi arıyorsanız, kıyır kıyır tuzlu kurabiyemiz ile tanışın. Çörek otu ve susamın zenginleştirdiği bu tarif, lezzetli ve pratik bir çözüm sunuyor. Afiyet olsun!

Kıyır kıyır ve lezzetli bir tuzlu kurabiye yapmanın yollarını mı arıyorsunuz? Bu basit ve zengin içerikli tarif, çay saatlerinizi unutulmaz kılacak. Şekerden kaçınanlar için ideal olan bu tuzlu kurabiye tarifi, mutfakta yeni bir macera vaat ediyor.

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi

125 gram tereyağı (Margarin de olabilir)
1\2 sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağını yoğurma kabına alın un haricindeki malzemeleri üzerine ekleyip iyice karıştırın.

Daha sonra  unu da azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun.

Hamurun yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edin.

Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım.

Açmış olduğumuz hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat edelim.

Ardından istediğimiz şekilde bir kurabiye kalıbıyla şekiller verelim.

Şekil verilen kurabiyelerimizi pişirmek üzere yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.

Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifimizle, çay saatlerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu basit adımlarla, tereyağlı, susamlı ve çörek otlu kurabiyeleriniz herkes tarafından beğenilecek. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, çay saatleriniz için ideal bir seçenektir. Tuzlu kurabiye yapmanın püf noktalarını takip ederek, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetle çay saatlerinizi tatlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi