İtalyan lezzetlerini evinize taşımanın en güzel yollarından biri olan tiramisu, hem pratik hem de enfes bir seçenek. İşte adım adım evde tiramisu yapmanın püf noktaları!
Tiramisu, dünya çapında sevilen bir tatlı ve şimdi bu lezzeti evinizde kolayca yapmanın sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte malzemeler ve yapılışı!
Misafirlerinizi büyüleyecek, herkesin beğeneceği bir tiramisu tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu basit ve etkili yöntemlerle, tiramisu yapımını kolayca öğrenebilirsiniz.
TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi ya da hazır pasta keki
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığıtoz şeker
1 bay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
Kreması için;
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
200 gram labne peyniri
Üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıp erimesini sağlayın.
Sonra diğer vanilya ve peynir dışında olan malzemeleri ekleyip, pişireceğiniz tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
Kremamız piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp, 5-6 dakika sonra peynir ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.
Bir kap içinde su, süt, şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.
Kedidillerini bu karışımda ıslatıp, borcama yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
Hazırladığımız kremanın yarısını ilk katın üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz.
Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp, düzenli bir şekilde diziyoruz.
Kalan kremanın hepsini kedidillerin üzerine tekrar eşit bir şekilde yayıyoruz.
Bu tatlının bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekir.
Dinlenen tatlımızın üstüne kakao serpip, servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!